Søtpotet er en rotgrønnsak som kan lages i mange former. Denne varianten er en favoritt. Passer til tapasbordet, grillmaten, hamburgeren eller sandwichen.
Du trenger: 1-2 personer
1 stor søtpotet
2 ss maisennamel
1-2 ss olje
grovt salt
1 vårløk
cheddarost
Skjær av skallet på søtpoteten og lag like store staver(ca 1/2 cm tykke) som du legger i kaldt vann i ca 1 time.
Hell av vannet og legg dem i en brødpose sammen med maisennamel. La alle stavene bli dekket før du legger de på et bakepapir. Dryss over olje og havsalt. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 15 min. Snu søtpotetene .
Lukk da opp komfyrdøra og la dampen slippe ut. Stek videre på øverste rille i ca 15 min til. I de siste 2-3 minuttene legges osten på. Skru av ovn og lukk opp døra. La søtpotene ligge der til de er sprø. Prøv deg fram på din ovn.
Topp gjerne med vårløk!
Nydelig å dyppe dem i chilimajones (kommer på blogg) sammen med sprøstekt spekeskinke som freses i en panne rett før servering.