Dette er en lett og rask sommermiddag som er kjempebra for liten og stor. Ungene likte godt kyllingen , men er mer skeptisk til byggryn i salat;) Kokt ris passer også godt til!
Kryddersmør er enkelt å lage, men man kan enkelt kjøpe kryddersmøret for å spare tid. Det er nemlig godt nok!
Byggrynssalten er super som restemat til lunch dagen etter. Da kan du rive kyllingen i biter å ha oppi salaten.
Du trenger til kyllingen:
5 kyllingfilet
150 g meierismør
1 ss chili
1 fedd hvitløk
15 blader basilikum
1 ts havsalt
Kutt basilikum, hvitløk, chili i en foodprosessor. Bland dette sammen med det romtempererte smøret. Ha i salt.
Kutt kyllingfileten på midten og smør godt på med kryddersmør før du «lukker» kyllingen igjen. Legg 1 eller 2 fileter i aluminiumsfolie og stek den på grillen eller midt i ovnen på 250 grader i 25-30 min. Skjær gjennom kyllingen for å se om den er gjennomstekt.
Resten av smøret brukes som tilbehør når retten er klar for servering.
Du trenger til salaten:
100 g byggryn (2 pakker boil in bag)
2 paprika etter ønske
1/2 agurk
1 vårløk
100 g feta i chiliolje
ruccula
3 tomater
salt og pepper
La byggrynsposene ligge i kaldt vann en time før du lager salaten. Bland så byggryn sammen med de oppskårne råvarene. Fetaosten som ligger i chiliolje setter en veldig god smak på salaten. De kan kjøpes på de fleste butikker. Dette er små porsjoner som selges i pakke på 100 g.