Dette havrebrødet har vi nesten laget daglig det siste året. Og nettopp dette brødet er mye av årsaken til at jeg ønsket å lage mer kokebok. Det tar et par minutter før det er klar for steking. Det passer godt til suppen, skolemat , kveldsmat eller på tur! Eller til venninner som plutselig kommer innom til lunch. Et skikkelig godt hverdagsbrød!
Du kan ha det meste på dette brødet. Min favoritt er ruccola med blåmuggost, pesto eller kryddersmør.
Brødet er svært næringsrikt , da det inneholder nesten bare havre. Kesam er det som gjør dette veldig saftig. Man kan enkelt bruke yoghurt eler kvarg også.
Dette kan enkelt lages glutenfritt med å bruke glutenfrie havregryn. Det smaker helt likt.
Du trenger:
2 dl lettkokte havregryn(kan bruke store også)
2 dl havremel (kan knuse havregyn i blender også)
2 ts bakepulver
2 ts sukrin gold/sukker
0,5 ts salt
1,5 dl kulsyrevann (gjør det luftig)
1/2 dl vann
3 ss mager kesam/yoghurt
havsalt til topping
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og kesam og rør godt. La det stå i et par minutter for at havregrynene skal trekke til seg veske. Dette er svært viktig slik at ikke brødet skal renne ut og bli tynt.
Hell så deigen over på et bakebrett med bakepapir og smør utover med en slikkepott til en firkant på ca 25 x 25 cm.
Topp med havsalt eller urter etter smak.
Stekes midt i ovnen i ca 13 min.
Avkjøles på rist.
Ønsker du et mer proteinrikt brød kan du tilsette 1 egg. Men det passer ypperlig med egg oppå et ferdigstekt brød også.
Brødet smaker best nystekt , men kan fryses eller legges i kjøleskap. Smaker da nydelig etter en tur i brødristeren.
Håper det smaker!
Ååå, dette gleder jeg meg til å prøve ?
Herlig Frøydis:) Mulig dette brødet ikke blir servert på Egget, men;)
Det burde det blitt! Har laget der flere ganger allerede ?Kjempegodt
Så bra!;)
Takk for oppskrift, disse var skikkelig gode! Og veldig kjappe å lage!
Takk Lene! Setter pris på tilbakemelding
Så godt brød! Veldig lettlaget også!? Aner du noe om kcal her?
Hei Susanne! Det vet jeg ikke.men det er jo kun havergryn og kesam som det er kalorier i. Derfor fort gjort å regne ut:)
Veldig stas å høre at du liker brødet. Tusen takk!
Pingback: Søtpotet lasagne med parmesansaus – Godt nok
Veldig godt brød!! 🙂 Hvordan er det å blande ingrediensene kvelden før og la det stå over natten, så er det kun steiking på morningen??
Hei:)Det har jeg aldri prøvd. Mulig «deigen » blir noe hard da. Har du prøvd? Du kan jo evt blande alt det tørre i en bolle og kun tilsette det bløte rett før steking.
Det gjorde jeg første gang jeg laget det, og det ble ikke tørt. Fort gjort å bake det på morgenen. Hadde plast over deigen og spredte deigen utover en klargjort plate med bakepapir på morgenen, og stekte det på varmluft. Godt brød om en ikke spiser hvete eller gluten generellt.
Er det store havre gryn eller lettkokte?
Hei!Takk for at du spør. Det er lettkokte som skal være i oppskriften. Men jeg bruker ofte store også. Det er en smaksak:)
Kjempe godt brød! Dette kommer jeg til å lage mange ganger?
Er det noen bokhandlere som selger boka de, eller må den kjøper på nett?
Heisann og takk for flott blogg med gode oppskrifter ??
Jeg lurer på om det går an å lage disse uten varmluft ? Den har sviktet på min ovn ?
Hei. Lagde dette brødet til frokost i dag, og det var overraskende godt, tusen takk!! Til og med min kresne 17 åring sa det var godt.:)
Bakte disse brødene etter å sett de på TV. Så gode. Tok i noen linfrø i deigen + et egg. Strødde toppen med solsikkefrø. NYYYYYYYDELIG
Har nå lagd dette brødet gluten å laktosefritt til sønnen min med sterk allergi, å det blir nesten spist opp før jeg har laget det ferdig… Byttet ut vannet med egg, å det ga enda bedre smak synes vi?. Fantastisk!!
Hei. Jeg syns brødet virket uferdig etter 13 minutter, og lot det stå 5×2 minutter til.
Skal det være lurt lyst og ‘bløtt?
Setter det seg mer under avkjøling?
Ser at jeg også her har svart direkte på mail. Men her er svar:
Sandra:takk!!! ja den finnes på de fleste bokhandlere. Kan kjøpes på nett ved å trykke på bildet av boken her på bloggen på venstre side:)
Ann:takk!! Det går fint ann å lage brødet uten varmluft. Dettar da noe lengre tid. Brødet skal ha en gyllen farge.
Anne Mette: blir så utrolig glad av å høre dette:)
Anne: Smart tips med linfrø:) Tusen takk:)
Lene: takk Lenemor:)
Lillian: Jeg har laget dette i lang tid nå . Har alltid på varmluft og steker det i 13 min. Det er litt bløtt med d samme. Men det «setter» seg litt etterhvert. Men ovnene våre kan være ulike. D viktige her er varmluft. Hvis ikke tar det lengre tid:)
Tusen takk alle for engasjement:)
Beste hilsen Maggi
Hei, fantastisk godt havrebrød, enkelt å lage…. lurer på om du ha ca kaloriinnhold på oppskriften?
Har gått ned 22 kg men gått opp 7 igjen, sliter med å gå ned igjen, spiser knekkebrød til vanlig ( Wenke sine fra god morgen Norge) , savner brødmat innimellom ?
På forhånd takk
Mvh
Jeanette
Hei Jeanette! Bra jobba! Jeg syns også at de siste kg er vanskelige. Jeg vil anbefale å bytte 1 dl vann med et egg. Da blir brødet mer mettende. Jeg skriver helt bevisst ikke kaloriinnhold. Jeg vet ikke heller. Men det kan nok enkelt regnes ut, men vi telte aldri kalorier når vi gikk ned. Så gøy at du liker brødet:) Tusen takk
Luftig og godt brød! Takk for oppskrift! Prøvd å ha brødet i brødform i stedet for å ta utover?
Jeg toppet med solsikkefrø.
Hei Janne! Takk for at du syns det:) Jeg lager akkurat det nå. Takk for tips. Har forandret litt på innholdet til brødform. Legger nok ut oppskrift etterhvert . Hadde til sammen 12 dl havrgryn og havremel i en form.
Hei, har du erfaring med å lage deigen ferdig på brett på kvelden, for å sette det rett inn i ovnen på morgenen? Bør det i tilfelle settes kaldt eller kan det stå på benken frem til man setter det i ovnen?
Brødet blir forresten kjempegodt! Og så enkelt å lage 🙂
Hei Sonja:) Jeg vil ikke anbefale å blande alt dagen før. Det vil nok bli til en stor klump. men det du kan gjøre er å blande alt det tørre i en bolle. Og alt det bløte i en bolle feks i kjøleskap. Da tar det kun noen sekunder å blande sammen:)Takk for tilbakemelding på brødet:)
Hei Sonja:) Jeg vil ikke anbefale å blande alt dagen før. Det vil nok bli til en stor klump. men det du kan gjøre er å blande alt det tørre i en bolle. Og alt det bløte i en bolle feks i kjøleskap. Da tar det kun noen sekunder å blande sammen:)Takk for tilbakemelding på brødet:)
Pingback: Maggis havrebrød i «ny drakt» – Godt nok
Pingback: Å spise sunnere... - IskremMamma
Hei! Dette så kjempegodt ut!
Me har ikke varmluft funksjon på ovnen vår (What går det an? ? ja dessverre) anbefalinger til What to do (utenom å kjøpe ny ovn?)
Pingback: Maggis havrebrød – Godt nok
Pingback: «NRK minibrød» med spelt! – Godt nok
Hvordan steke havrebrødet uten varmluft?
Pingback: Lette havre knekkebrød med 3 ingredienser! – Godt nok