Selleriremulade er noe av det beste tilbehøret jeg har smakt på lenge. Mulig det var den gode smaken av fersk norsk jærsk sellerirot som gjorde susen;)
Du trenger til 4 personer:
4 beinfrie torskefileter
1 dl havremel
2 egg
salt og pepper
fersk koriander(kan sløyfes)
15 sukkererter
1 ss meierismør til steking
Selleriremulade:
200 g renset og raspet sellerirot
3 ss aioli
3 ss rømme/kesam
1 vårløk
½ ts salt
Bland renset raspet rå sellerirot sammen med aioli, rømme, hakket vårløk og salt. Sett remuladen kaldt imens du tilbereder fisken.
Vend fiskefiletene i havremel og dypp så i sammenvispet egg som er tilsatt salt og pepper.
Stek fisken i en varm panne i meierismør på 2- 3 min på hver side. Sukkerertene legges i pannen de siste 3 minuttene.
Serveres gjerne med kokte poteter eller pasta.