Skal du på tur i helgen? Her her et mattips fra meg.
Dette er barnas favoritt. Her får man mye i en bolle. Bollene har masse god og riktig næring. Samtidig er det spennende for ungene å spise seg inn til sjokoladen. Dette er supermat på tur!
Du trenger til ca 22 stk:
5 dl siktet spelt
5 dl sammalt hvete
3 dl havregryn /eller havremel
1ts salt
1ts kardemomme
1 dl sukrin gold /1 dl sukker
40 g meierismør i terninger
3 ts tørrgjær
5 dl melk
22 biter med sjokolade
Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen. Hell over lunken melk. Elt deigen i minst 5 min til deigen slipper bollen. Bland i terningene med smør mot slutten av eltingen. Tilsett mer mel (1/2-1 dl mel) om deigen er bløt. Deigen skal ikke være for tørr men slippe bollen. Havregrynene vil trekke en del veske i heveprosessen. Hev deigen på et lunt sted i ca 1,5 time.
Ønsker du en raskere hevetid tilsetter du en pakke gjær. Da vil hevetiden være rundt 1 time. Legg en bit sjokolade oppunder hver bolle og trill 22 boller. Etterhev bollene i 10-15 min. Pensle med egg. Stekes på 220 grader i ca 8-10 min. Avkjøles på rist.
Tips til sjokoladebiter kan være melkerull, 70% sjokolade eller andre sjokolader med smak.
God helg!!