Jeg hadde nesten glemt ut hele pastasalaten. For noen år siden ble den servert i de fleste foreninger og lag. Ofte med store mengder pasta. Jeg har laget en variant etter stor inspirasjon fra gartneriet på Wiig. Denne salaten fungerer utmerket uten pastaskruer også.
Du trenger:
150 g renset søtpotet
100 g fullkorn pastaskruer
400 g kyllingfilet i strimler
2 stk rød søtpaprika
1 agurk
2 vårløk
1 gul paprika
200 g fetaost i blokk
50 g vasket ruccola
4 ss hakkede soltørka tomater i olje
fersk koriander og basilikum
salt og pepper
Dressing:
150 g kesam/rømme
1 vårløk
salt og pepper
Start med det som skal varmes. Kok pastaskruer som anvist på pakken. La de avkjøle seg. Skjær søtpoteten i små terninger med litt salt på(ca 1×1 cm) og bak dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca 17 min. Har du ikke ovn med varmluft vil det ta noen ekstra minutter. La søtpotetene avkjøles.
Stek kyllingen i 2 ss hakkede soltørka tomater i olje. Bruk middel strerk varme. La de bli helt gjennomstekt.
Skjær agurk, parika, vårløk og fetaost i små biter. Vend inn rukkola, hakket koriander og basilikum. Ta i pastaskruer, kylling og søtpotetene. Vend inn 2 ss soltørkatomater til slutt. Smak til med salt og pepper.
ps: kan tilsette kidneybønner og blomkålris(knust blomkål) også.
Dressing: hakk 1 vårløk i små biter og bland godt sammen med kesam. Smak til med salt og pepper.
Pestoer passer også godt som tilbehør!