Jeg hadde veldig lyst å få til en sukkerfri variant av mandelstenger. Det viste seg å ta en stund og noen forsøk. Denne varianten er det endelige resultatet og har en fin fyldig mandel og karamellsmak.
Du trenger:
140 g finmalte mandler
50 g sukringold
1 eggehvite
3 ss fibersirup gold http://funksjonellmat.no
50 g sjokolade(70 % kakao)
½ ts cocosa ekstra virgin
Bland alt det tørre. Tilsett eggehvite og fibersirup. Bland deigen godt sammen og la den stå i kjøleskap minst 10 min.
Del i ca 16 deler og lag stenger som legges på et bakebrett med bakepapir. Stek dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 8 min. Avkjøles på rist.
La stengene ble helt stive før de dyppes i sjokolade.
Smelt sjokoladen sammen med cocosa i vannbad eller i mikrobøgerovn.
Dypp mandelstengene i sjokolade og legg dem i kjøleskap.