Tusen takk for alle tilbakemeldinger angående min tv2 opptreden i God morgen Norge:)
Helt nederst finner du linker til programmet.
Idag har jeg laget hel kylling med rotgrønnsaker. En rett som lager seg selv!
Du trenger:
Kryddersmør:
50 g romtemperert meierismør
fersk basilikum og koriander
1 fedd hvitløk
1 ts havsalt
Kylling:
1 hel kylling (1,2kg)
salt og pepper
saften av en halv sitron
rotgrønnsaker
Smør saus:
1 ss kryddersmør
1 ss havremel (glutenfritt= knus glutenfri havregryn i blender)
sjy fra kyllingen
ca 1/2 dl vann
salt og pepper
Start med å lage kryddersmør. Knus krydderurter sammen med hvitløk og bland godt sammen med smøret. Ha i salt.
Legg den hele kyllingen i en ildfast form og tørk den med tørkepapir. Smør inn med kryddersmør og hell over saften av sitronen. Dryss over litt salt og pepper.
Kutt grønnsaker i store terninger og legg dem rundt. Her kan man virkelig bruke det man har i hus og det som man liker. For min del er sellerirot noe av det beste. Stø over salt og pepper.
La dette stå midt i ovnen på 200 grader i 1 time. Eva kan man ha den på 180 grader i 1 time og 15 min. Det hadde ikke vi tid til idag;)
Smelt 1 ss kryddersmør og rør inn havremel. Spe på sjy fra kyllingen som står og hviler mens du lager smørsausen. Hell over vann og smak til med salt og pepper. Dette er en veldig mektig saus. Man trenger ikke mye på hver tallerken.
Håper det smaker!
Beste hilsen Maggi:)
God morgen Norge på Tv2 her: