Dette er en kjeks jeg absolutt anbefaler at du prøver. Veldig lett å lage. Supersunn med høyt proteininnhold og perfekt som mellommåltid.
Du trenge til 24 kjeks:
150 g finmalte mandler/mandelmel
100 g store havregryn
3 ss havremel(eller knust havregryn)
1 ts salt
1 ss chiafrø (evt linfrø)
3 eggehviter
1 egg
raspet skall fra 1 sitron
3 ss fibersirup gold/honning
Bland alt det tørre. Tilsett deretter eggehviter, egg og fibersirup sammen med sitronskall.
La deigen stå noen minutter på benken før du former 24 kjeks i jevne størrelser.
Kjeksene stekes midt i ovnen i en forvarmet ovn på 200 grader ui 13 min til de får en gyllen farge. Ønsker du en mer nøytral smak kan sitron sløyfes.
Håper det smaker!
Maggi
Hei,
Prøvde disse i kveld, men deigen ble alt for tørr. Er det kun egg og sirup som fukter? Kan du si noe om konsistens?
Takk for inspirasjon.
Hei:) Jeg svarte deg på mail ser jeg. Kan skrive litt her og. Konsistensen skal være litt tørr,. Resultatet blir bra til slutt. Men det ikke noe veien for å ha i litt vann. Jeg syns de ble´bra etter denne oppskriften:)Maggi
Hei :0)
Fantastisk gode kjeks! Har bakt dem noen ganger nå, men hver gang står jeg med eggeplommer
som jeg ennå ikke har funnet noen brukbar oppskrift til.
Går det an å bruke hele egget?
Eller har du en god kake-/kjeksoppskrift hvor eggeplommene kan brukes?
Vennlig hilsen
Sigrid Viken