Fy flate denne ble god! Mulig jeg hadde veldig lavt blodsukker igår når jeg prøvde denne:) Men smakene mellom disse grønnsakene sammen med kesam osv var utrolig godt! Denne passer selvsagt til grillmat, tross grillforbud. Vi hadde den til kjøttdeig og spagetti igår. Den kan lett erstatte spagettien . Idag skal vi ha den til tacoen. På tapasbordet er jo denne helt supert også. Med andre ord: å ha en slik i kjøleskapet passer godt. Holder seg i flere dager.
Du trenger:
1 brokkoli
300 g rotgrønnsaker (ferdig renset) feks sellerirot og søtpotet
2 ss finhakket rødløk
300 g kesam original
1 ts aioli (jeg brukte en ferdig kjøpt fra Bama)
2 ts eplesidereddik
1 ss sukrin gold/sukker
2-3 ss hakket koriander (kan bruke andre urter også)
Skjær rotgrønnsakene i små terninger og bak dem i ovnen(200 g varmluft) på et bakebrett i 17 min. Strø litt havsalt over. La dem avkjøles på benken.
Rens brokkolien og del den i små buketter.
Bland kesam, aioli, eplesideredikk og sukrin i en bolle. Tilsett grønnsakene, koriander og rødløken.
Kan spises med det samme, men ingen ulempe at den står i kjøleskap noen timer:)
Maggi