Dette brødet passer godt til supper og tapasbord, men kan godt være et måltid i seg selv. Perfekt til kveldsmaten den dagen man ikke har rukket å lage middag. Noe for helgen ?
Du trenger:
400 g siktet spelt/hvete
200 g sammalt spelt
2 ts salt
2 ts tørrgjær
6 dl lunkent vann
125 g fersk mozarella
ca 150 g spekeskinke
1 dl grønn pesto (halvparten av basilikumen kan byttes ut med koriander)
Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vannet og rør lett sammen. Deigen er klar til heving når alt er blandet.
Hev deigen på et lunt sted i 2 timer(tilsett mer gjær om du har det travelt)
Hell deigen over et stekebrett med bakepapir. Fordel brødet godt ut til alle kanter. Dekk det til med gladpakk og la brødet få etterheve i 30 min til.
Smør 1 dl pesto utover hele brødet. Trykk ned små terninger av mozarella og dekk til med spekeskinke.
Stekes midten i ovnen på 225 grader i ca 20-25 min.
Grønn pesto med mandler:
Ca 40 blader med basilikum
1 stor ss med revet parmesan
10 mandler
rapsolje (ca ½- 1dl)
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Bland basilikum, mandler og parmesan i en foodprocessor til alt er godt blandet. Bland i olje til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
God helg!
Maggi
Dette var fantastisk godt 😋😋
Pingback: Pestokringla! – Godt nok