Søte kjeks nesten uten sukker. Havregryn smaker naturlig søtt.
Du trenger:
4 dl havregryn (store eller små)
2 dl melk
40 meierismør
1 ss sukker/sukrin gold
½ ts havsalt
1 dl siktet spelt eller hvetemel
1 ts bakepulver
Sett ovnen på 200 grader.
Hell havregryn og melk i en bolle eller en kjøkkenmaskin og la det svelle i 10 min ,for at havregrynene skal trekke til seg melken.
Smelt smøret i en gryte og tilsett det i bollen. Bland speltmel/hvetemel, bakepulver, salt og sukker, og ha dette oppi. Når alt er blandet godt sammen blir det en klissete deig. Finn fram et stekebrett med bakepapir. Bruk 2 teskjeer og lag ca 16 kjeks på 7-8 cm i diameter.
Stekes midt i ovnen i ca 14 min.
Kjeksene er sprø på kantene og litt myke i midten. Passer godt med brunost og smør på .Oppbevares i en boks med lokk.
Disse må prøves! :-))
Hvilken steketemperatur?
Mvh
Karin
200 grader som det står øverst:)
Maggi
Bruker du varmluft eller over- og undervarme?😊 Ser kjempegode ut.👍🏻
Ser jeg svarer litt sent her…. Men ikke varmluft nei:)