Dette er lapper ungene fint kan lage selv. Alternativt kan noen voksne lage røren dagen før og sette den i kjøleskap. Passer godt som mat etter skoletid.
Du trenger til 8 store lapper:
2 dl siktet hvetemel/speltmel
1 dl havremel
2 ts bakepulver
½ ts salt
2 ss sukker/sukrin gold
2 dl melk
2 ss kesam/rømme
2 egg
smør til steking
Bland hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Tilsett melken og rør godt sammen til en klumpfri røre. Deretter tas kesam i. Ha i egg til slutt og bland sammen. La røren stå på benken i 10 min før du steker lappene med smør i en varm stekepanne.
Lappene kan serveres med syltetøy, brunost og smør eller med et speilegg med paprika, rukkola og hvitost.
Ps: knus havregryn i en blender og man får havremel.
Disse lappene passe like godt som kveldsmat eller frokost. Røren kan stå i kjøleskapet natten over.