Der vi bor er vi omringet av bønder. Og det jobbes døgnet rundt nå i våronna. For en viktig jobb de gjør!!
Dette er en veldig næringsrik pai som er både «kvessen» og mettende
Du trenger:
Bunn:
2 dl siktet speltmel/hvetemel
1 dl havremel
100 g meierismør
1 egg
2 ss vann
Fyll:
2 små gulerøtter
1 gul løk
150 g baconterninger
½ rød paprika
5 egg
1 dl matfløte
1 ½ ts tørket oregano
1 ts salt
50 g revet ost til topping
Bunn:
Ha alt melet i en food processor . Del smøret i små terninger og ha i sammen med egg. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp. Ha i vannet og kjør knivene rundt til paideigen har samlet seg til en klump. Trykk deigen ut i en paiform så jevnt som mulig. Stikk hull med en gaffel flere plasser i deigen før du dekker formen med plastfolie og setter den i kjøleskap i minst 15 min.
Sett paiformen inn i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min.
Fyll:
Start med å skjære opp løk og gulerøtter i små biter. Stek så bacon i en varm panne. Tilsett gulerøtter og løk og la det steke når paibunnen stekes i ovnen. Baconet skal være sprøtt. Paprika i biter tilsettes helt mot slutten av stekingen.
Bland egg, fløte, oregano og salt godt sammen i et litermål.
Når paiformen tas ut på kjøkkenbenken, starter man med å legge baconfyllet først på. Så helles eggeblandingen over. Paien toppes deretter med revet ost. La paien stekes videre i ovn på 200 grader i 13-15 min.
Serveres med feks med oppskårne grønnsaker og agurksalat eller rømme.