Spis oregano!:)Passer til både pizza og lasagne. Men også i rundstykkedeigen!
Oregano topper med et nivå på 139 mmol antioksidanter per 100 gram tørket vare – og alt over 75 mmol regnes som svært høyt. Et gram tørket oregano inneholder faktisk like mye antioksidanter som en gjennomsnittsperson får i seg via frukt hver dag.(nrk.no)
Du trenger:
700 g siktet spelt/hvete
100 g store havregryn
200 g sammalt fin hvete
1/2 pk tørrgjær
2-3 ss tørket oregano
1 ts salt
3 ss sukrin gold/sukker
2 ss fibersirup/annen sirup
3 ss kesam
5 dl lunket vann
egg til pensling
oregano og havsalt til topping
Ha mel, tørrgjær , oregano, sukrin gold og salt i en bolle i en kjøkkenmaskin. Rør litt rundt med en slikkepott. Ha i firbersirup, kesam og vann og bland deigen godt sammen på rolig styrke. Kjør så maskinen på middels sterk styrke i 5- 10 min til deigen er smidig og slipper bollen. Ha plast over bollen og la deigen få heve på et lunt sted i ca 1,5 time.
Trill ut ca 24 boller. Begynn med en bolle og legg bollene i sirkler rundt. La det være minst 1 cm mellom hver , da de hever seg sammen etterhvert. Etterhev så bollene i 20 min før de pensles med egg og toppes med oregano og havsalt .
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 15 min. Avkjøles på rist. Kan fryses.