For en ære å få være med på direketesendt tv idag. Her er menyen vi lagde:
Et kjempelett brød bestående av havremel og havregryn.
Fargefat:
Oppskårne frukt og grønnsaker er et supert tilbehør til mange middagsretter. Eller som et mellommåltid etter skoletid.
Verdens enkleste kyllinggryte
Du trenger:
1 stort glass hakkede soltørka tomater i olje (285g)
6 dl matfløte eller 2 bokser kokosmelk (a 400 ml)
2 hønsebuljong(kun terning uten vann)
2 ss soyasaus
2 fedd hvitløk(kan sløyfes)
600 g kyllingfilet i strimler
basilikum til topping
Eksempler på tilbehør: kokt byggryn eller ris, salat, oppskårne grønnsaker.
Legg de soltørka tomatene i en sil og la den overflødige oljen siles av.
Hell så de hakkede tomatene i en varm gryte og la de putre i 5 min før fløten tilsettes.
Ha i buljongterningene og soyasaus, og la den få et oppkok.
Skru ned varmen og tilsett den rå kyllingfileten i strimler. Om man kjøper hele kyllingfileter kan den klippes i små biter. Husk at utstyr og hender må vaskes godt om man kommer i kontakt med rå kylling. Prøv derfor å holde kyllingen i en gaffel for så å klippe den i biter.
La gryta med kyllingen småkoke i ca 20-30 min før den er serveringsklar.
Ha fersk basilikum oppi eller ved siden av retten.
Tips: De fleste matbutikker har hakkede tomater i olje. Om de ikke er hakket, kan blender brukes.
Hvor finner jeg oppskrift på brødet du hadde bakt i jerngryta? 😍