Brokkolisalat kan brukes til både tapasbordet, til taco eller til kjøttdeig og spagetti. Brokkoli og grønnkål er noe av det sunneste man kan spise.
Egenskaper
Grønnkål har både lavt energi – og fettinnhold, samtidig som den har et høyt innhold av protein, beta-karoten, vitamin E og vitamin C, kopper og kostfiber. Grønnkål er også en kilde til vitamin B6, folat, kalsium og kalium. Protein bidrar til vekst i muskelmasse. Beta-katoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Vitamin B6 bidrar til normal energiomsetning, mens folat bidrar til å redusere stress og utmattelse. Kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.(frukt.no)
Du trenger:
2 store brokkoli
1 liten rødløk
ca 100 g spekeskinke/bacon i terninger
1 neve grønnkål
10 mandler
30 rosiner
1 beger rømme
1 beger kesam
2 ss eplecideredikk
2 ss sukrin gold/sukker
2 ss sitronsaft
salt og pepper
Bland sammen kesam, rømme, edikk, sukrin gold, sitronsaft, salt og pepper.
Rens brokkoliene og del den i minibuketter. Husk å bruke stilken også, den er crunchy og god! Kutt bacon/spekeskinke i små biter og sprøstek. Finhakk rødløken. Tilsett dette sammen med hakkede mandler, rosiner, hakket grønnkål og det avkjølte baconet/spekeskinken.
Bland alt sammen.
Settes kaldt.