Dette er superenkelt å lage. Et perfekt hverdagsbrød.
Bananbrødet blir naturlig søtt av bananen. Det fungerer derfor godt uten noe pålegg på. Jeg anbefaler å skjære opp brødet om det skal fryses. Da kan du enkelt ta noen frosne skiver med på tur , så tiner det underveis.
Du trenger:
50 g havregryn
200 g havremel
2-3 ts kanel
1 ts vaniljepulver/vaniljesukker
2 ts bakepulver (eller 2 ss surdeigstarter)
1 ss sukrin gold/sukker(kan sløyfes) funksjonellmat
½ ts salt
3 egg
2 stk modne bananer
3 ss mager kesam/yoghurt
6 dadler i små biter
30 g hakkede mandler
3 ts anisfrø og/eller 1 ts nellik krydder og 1 ts ingefær krydder
Kanel og anisfrø til topping
Sett ovnen på 180 grader. Bland alt det tørre i en stor bolle. Mos banan sammen med egg. Tilsett dette i bollen sammen med kesam. Bland dette godt sammen til en klissete deig som man heller oppi en brødform med bakepapir. Topp med krydder. Stekes på nederste rille i ovnen i 1 time.
Avkjøles på rist.
Sandras julegløgg!
Når vi skulle lage juleepisoden av Maggis metode på Næring på Jæren -tv serverte Brigt denne gløggen til meg. Helt klart den beste gløggen jeg har smakt noen gang.
Du trenger:
1 liter vann
5 dl solbærsaft
1 ss nellikspiker
2 stk kanelstang
1 stk vaniljestang
5 skiver fersk ingefær
1 ts revet appelsinskall
4 skiver appelsin
Ha i alt i en gryte. Kok opp og la det trekke i minst 30 min. Server gjerne med hakka nøtter og rosiner.
Thank you!!1