Du trenger:
100 g surdeigstarter (trenger ikke være moden)
50 g mel sammalt rug (eller det du vanligvis mater surdeigen med)
50 g vann
1 eggehvite
2 dl solsikkekjerner
1/2 dl chiafrø
1/2 dl linfrø
5 dl havregryn
4 dl vann
1 ts salt
Start med å blande surdeigstarter med mel og vann. La det stå i minst en time for at det skal være godt med liv i surdeigen.
Bland resten (utenom eggehvite) i en bolle. La frø og gryn stå å trekke minste 30 min.
Bland surdeigsblandningen og resten sammen med eggehvite.
Fordel på to stekebrett med bakepapir så jevnt som mulig heilt ut i kantene .
Topp med litt havsalt.
Knekkebrødene stekes i en forvarmet ovn på 150 g varmluft i 30 min. Begge brettene kan stå i samme ovn.
Ta brettene ut av ovnen og skjær opp i ruter. Snu firkantene opp ned. Bytt plass på stekebrettene. Stek videre i 30 min til. Skru ned ovnen til 100 grader i ca 10 min. La brettene stå i ovnen med åpen dør til de er sprø.
Oppbevares i en tett boks.