Du trenger til ca 10 pers:
4 pk hermetiske tomater (a 400 ml)
800 g karbonadedeig (eller slakterkjøttdeig)
1 ss sukker
4 gulerøtter
350 g sellerirot
½ chili
2 gule løk
3 fedd hvitløk
Fersk basilikum og koriander
Salt og pepper
Fullkorns lasagneplater
Ost til topping
Rapsolje til steking
Til hvit saus:
60 g hvitt mel
60 g meierismør
4,5 dl melk
30 g parmesan
¼ ts muskat
1 laurbærblad
Salt og pepper
Begynn med å steke løk, hvitløk og chili blankt i en varm stor gryte. Tilsett så gulerøtter og sellerirot i terninger. Ha i de hermetiske tomatene, fersk basilikum og koriander. Her kan man bruke andre ønskede krydder også. La dette småkoke i ca 30 min. Mos tomatsausen med en stavmikser direkte i gryten og tilsett sukker, salt og pepper.
Stek karbonadekjøttedeigen i en panne med litt rapsolje og tilsett kjøttet i tomatsausen
Hvit saus: smelt smør, og ha i mel. Rør til en jevn masse før du sper i litt og litt melk. Ha i muskat, laurbærblad, salt og pepper. Ha i revet parmesan til slutt.
Begynn og avslutt med kjøttblandingen. Legg lagvis med plater og hvit saus og kjøtt.
PS: lasagneplater kan byttes med tynne skiver av potet, sellerirot eller søtpotet. Trenger dra 15 min ekstra steketid i ovn.
Stekes på 200 grader i 30 minutter på midterste rille. La lasagnen hvile 5-10 min før servering.
Tips: når det gjelder ferske urter kan du nesten ikke ta for mye i. Tørkede krydder derimot har en sterkere smak. Tørket oregano kan også passe veldig godt i lasagne.