Mindre salt, sukker og andre tilsettningstoffer som ofte blir brukt i «kjøpebrød».
ca 10 stk
700 siktet hvete/spelt
100 g havregryn
1 ss sukker
550 g kald veske(melk eller vann)
3 ts tørrgjær
1 ts salt
50 g meierismør i terninger
Slik gjer du:
Blanda alt det tørre i ein kjøkkenmaskin. Bland inn vesken og la den gå på middels styrke i ca 10-15 min. Ha i smør i terningar til slutt, og elt deigen til han er smidig.
La deigen heva med plast/klede over bolla i cirka 2 til 3 timar.
Del deigen i 10 emne og lag bollar. Klem bollane heilt flate og etterhev burgarbrøda i 15-20 minutt. Smør dei med mjølk og toppa med sesamfrø. Steik dei i ein forvarma omn på 225 grader i cirka 10 minutt til dei er gylne.
Avkjøl hamburgarbrøda på rist.