Du trenger til 22 store horn:
1400 siktet hvete/spelt
200 g store havregryn(kan bruke små)
1100 g kald melk
1,5 ts salt
3 ts tørrgjær (tar 3-4 timer å heve. Du kan korte hevetiden med mer gjær)
3 ss sukrin gold eller hvitt sukker
100 g meierismør i terninger
Blanda alt det tørre i ein kjøkkenmaskin. Hell i melken og la maskinen gå på middels styrke i ca 10-15 min. Ha i smør i terningar til slutt, og elt deigen til den er smidig.
La deigen heve med plast/klede over deigen i 3 -4timer. Om du vil ha kortere hevetid kan du ta i 1-3 ts tørrgjær ekstra.
Del deigen i 2 og skjelve ut 2 rundinger. Del opp i ulike «pizzastykker»og rund sammen til horn. Etterhev hornene i 20 min på bakebrett med bakepapir med et klede over. Pensle dem med pisket egg og topp med valmuefrø eller andre frø.
Stek dem på 220 grader i ca 13-14 min. Avkjøles på rist.