Grove-eltefrie surdeigsrundstykker

  • Post category:Surdeig

Du trenger til 6-7 stk:

250 g siktet hvete/siktet spelt

200 g fin sammalt spelt

30 g grov spelt

20 g gresskarkjerner

20 g solsikkekjerner

10 g linfrø

2 ts salt

450 g kaldt vann

70 g moden surdeigsstarter

Gresskarkjerner til topping

Bland alt det tørre i en bolle med en slikkepott. Ha i vann og moden surdeig. Bland det til det ikke lenger er noe tørt.

Sett på lokk og la bollen stå i romtemperatur natten over, eller i ca 12 timer.

Form 6-7 rundstykker med en skje og legg dem på et bakebrett med bakepapir. 

Topp tett med gresskarkjerner. De skal ikke etterheves, men rett i ovn

Du kan også steke halvparten av rundstykkene og la resten av deigen stå videre i kjøleskap. Deigen bør brukes innen 3-4 dager. Jo lenger deigen står, jo syrligere smak på rundstykkene.

De stekes i en forvarmet ovnpå 250 grader i ca 13-14 min.