Du trenger til 6-7 stk:
250 g siktet hvete/siktet spelt
200 g fin sammalt spelt
30 g grov spelt
20 g gresskarkjerner
20 g solsikkekjerner
10 g linfrø
2 ts salt
450 g kaldt vann
70 g moden surdeigsstarter
Gresskarkjerner til topping
Bland alt det tørre i en bolle med en slikkepott. Ha i vann og moden surdeig. Bland det til det ikke lenger er noe tørt.
Sett på lokk og la bollen stå i romtemperatur natten over, eller i ca 12 timer.
Form 6-7 rundstykker med en skje og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
Topp tett med gresskarkjerner. De skal ikke etterheves, men rett i ovn
Du kan også steke halvparten av rundstykkene og la resten av deigen stå videre i kjøleskap. Deigen bør brukes innen 3-4 dager. Jo lenger deigen står, jo syrligere smak på rundstykkene.
De stekes i en forvarmet ovnpå 250 grader i ca 13-14 min.