Dette brødet lukter og smaker jul!!
Du trenger:
- 300 g siktet spelt/hvete
- 50 g grov spelt
- 4 store dadler i små biter
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/2 ts malt nellik
- 1/2 ts anis
- 1/2 ts kardemomme
- 1 ts kanel
- 60 g grovhakkede valnøtter
- 1 ts salt
- 300 g vann(28-30 grader)
- 110 g moden surdeig

Slik gjør du:
- Bland al det tørre i en bolle. Smør en brødform(1,2 liter) og helle over deigen. Dekk til med plast og la deigen heve i romtemperatur i 4 timer.
- Alternativt kan den heve på benken i 2 timer før du legger den i kjøleskap. Ta den ut i romteperatur 2 timer før steking.
- Stek brødet i en forvarmet ovnpå 180 grader(nederste rille) ca 50-60 min. Det viktigste er at brødet er 96-97 grader inni. Mål med en temperaturmåler .
- Avkjøles på rist. Oppbevares i plast.