Disse rundstykkene lages på kort tid og er perfekt på tur eller etter trening. En annen smakfull variant finner du her:http://godtnok.no/2017/11/27/cottage-cheese-rundstykker-med-parmesan/
Du trenger til 7 stk:
250 g cottage cheese (1 liten boks)
2 egg
250 g havregryn
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ss skuren gold/sukker
havsalt til topping(kan sløyfes)
(ha i 130 g revet gulrøtter )
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Kjør cottage cheese og egg i en blender. Ha havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Tilsett cottage cheese og eggeblandingen og rør godt sammen.
Form 10 rundstykker med en spiseskje og legg de på et bakebrett med bakepapir. Toppes med litt havsalt. Rundstykkene stekes i ca 13 min på midterste rille. Avkjøles på rist. Kan fryses.
Tips: disse er glutenfrie om det brukes glutenfrie havregryn.
Rundstykkene er svært mektige , da de inneholder mye proteiner fra egg og cottage cheese.