Maud (10 år)spør en kveld : kan du lage rundstykker til turen imorgen, mor?
Det var litt seint og jeg tok sjansen på 1 heving. Rundstykkene ble knallgode.
Du trenger:
800 g siktet spelt/hvete
200 g sammalt grov spelt
100 g store havregryn
50 g solsikkefrø (viktig for smak)
3 ss chiafrø(viktig for saftighet)
1 ts salt
3 ss sukrin gold/sukker
4 ts tørrgjær
2 ss fibersirup/annen sirup
1 egg
2 dl kokt vann og 4 dl kald melk blandes sammen
egg til pensling
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett vesken, egg og sirup og elt sammen i minst 10 min til du får en smidig deig. Del deigen i 20 emner og trill boller. Legg alle jevnt fordelt på et bakebrett med bakepapir. La dem heve i ca 1 time. Jeg satte brettet inn i en av de 2 ovnene uten varme på. Du kan dekke til med et kjøkkenhåndkle på benken også. Eva ta en stor plastpose over.
Pensle dem med sammenvispet egg og topp med frø eller valmuefrø.
Rundstykkene stekes i en forvarmet ovn på 220 grader i ca 14-15 min.
Avkjøles på rist.
Kan fryses.
Takk for en utrolig kjekke kokebok! Godt nok junior er stadig i bruk!
Lurer på om disse rundstykkene kunne blitt trillet ut på kvelden (uten heving) og hevet til morgenen og da blitt stekt?
Hei !
Så utrolig koselig at boka er i bruk. Tusen takk!!
Hvis du lager deigen på kvelden ville jeg tatt hele brettet i en stor plastpose. Det som er viktig er at de ikke tørker ut. Sett dem da i kjøleskap og la den heve litt på benken før steking:)
Maggi