Jeg har deiger og oppskrifter som er både grovere og mer proteinrike enn dette.Feks disse mektige rundtykkene http://godtnok.no/2017/08/13/luftige-proteinrundstykker-for-hele-familien/ som inneholder masse protein iform av egg og cotage c.
Men idag hadde jeg lyst å lage sånne vi spiste på 80-tallet. De smakte nokså likt.
Du trenger:
1, 1 kg siktet hvetemel/spelt (Møllerens)
100 g lettkokte havregryn
100 g grov sammalt hvete
1 ts salt
4 ts tørrgjær (har man mindre tid kan en pakke brukes)
5 ss skrin gold/sukker
8 dl lunket melk/vann (jeg brukte 5 dl melk og 3 dl vann)
50 g bremykt/meiersmør i terninger
1 egg og valmuefrø til topping
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin og tilsett melkeblandingen. Elt deigen i minst 10 min- gjerne mer. Ha i smørterningene på slutten av eltetiden. Deigen skal ikke heve før hornene er laget. Del deigen i 4. Lag 4 rundinger og skjær ut 8 stykker på hver runding med en pizzaskjærer. Rull inn hvert horn og legg de på et brett. Dette blir 32 horn på 2 stekebrett. Dekk horna godt til og hev på et lunt sted i ca 50-60 min. Pensle med sammenvispet egg og topp med valmuefrø. Steks midt i en forvarmet ovn på 220 grader i ca 10 min. Ps: ovner steker forskjellig 🙂
Avkjøles på rist.