Disse kjeksene passer perfekt som et mellommåltid og/eller på tur. Dette er ikke søte tradisjonelle kjeks. Men mer en energikjeks proppet med god næring.
Foreløpig har mann og to barn smakt kjeksene. De falt ikke i smak:)Mulig smør og sukker manglet;)
Personlig syns jeg de var knallgode . Kombinasjonen av havre, mandler og sjokolade er sååå god!
Du trenger til 12 store kjeks:
1 stk mellomstor søtpotet (270 g ferdig skrellet)
150 g havregryn (store eller små)
1 ts bakepulver
50 g grovhakkede mandler
2 ss kakaomasse
30 g sjokoladebiter (70% kakao)
1 egg
1 ss kokosmasse (kan sløyfes)
3 ss sirup (skrin gold eller annen sirup)
Skrell søtpoteten og skjær den opp i terninger (1 cmx1 cm). Bak bitene i en forvarmet ovn på 200 g varmluft i 15 min.Avkjøl.
Bland alt det tørre i en bolle.
Mos søtpotet sammen med egg og sirup med en stavmikser. Tilsett blandingen i bollen med det tørre i. Form 12 flate kjeks og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
Stek kjeksene i en forvarmet ovn på 180 grader i 35 min.
Avkjøles på rist. Oppbevares i en tett boks.