Lettere blir det ikke! Denne passer både til hverdags og helg. Jeg er hekta;)
Du trenger:
200 g hvete/spelt
200 g sammalt emmer/hvete
100 g havregryn
50 g solsikkekjerner
20 g chiafrø
1,5 ts salt
½ ts tørrgjær
2 ss surdeigstarter
4,5 dl kaldt vann
Ta surdiegstarteren ut av kjøleskapet og mat deigen noen timer før den brukes. I denne oppskriften skal du bruke 2 ss av denne, før du setter surdeigstarten tilbake i kjøleskapet igjen.
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og surdeig lett med en slikkepott.
La deigen stå på benken med lokk/plastfolie på over natten. Form ca 8 rundstykker med en stor skje. Legg de på et bakebrett med bakepapir.
La de etterhveve i ca 15 min. Stek rundstykkene i en forvarmet ovn på 250 grader i ca 13 min. Avkjøles på rist. Passer godt å fryse.
Tips: om man ikke ønsker å bruke surdeig kan du øke gjærmengden til 1 ts. Samt ha i 2 ss vann ekstra isteden for surdeig.