Daddelbrød

  • Post category:Bakst

Dette er superenkelt å lage. Et perfekt hverdagsbrød.

Bananbrødet blir naturlig søtt av bananen. Det fungerer derfor godt uten noe pålegg på. Jeg anbefaler å skjære opp brødet om det skal fryses. Da kan du enkelt ta noen frosne skiver med på tur , så tiner det underveis.

Du trenger:

50 g havregryn

200 g havremel

2-3 ts kanel

1 ts vaniljepulver/vaniljesukker

2 ts bakepulver (eller 2 ss surdeigstarter)

1 ss sukrin gold/sukker(kan sløyfes) funksjonellmat

½ ts salt

3 egg

2 stk modne bananer

3 ss mager kesam/yoghurt

6 dadler i små biter

30 g hakkede mandler

3 ts anisfrø og/eller 1 ts nellik krydder og 1 ts ingefær krydder

Kanel og anisfrø til topping

Sett ovnen på 180 grader. Bland alt det tørre i en stor bolle. Mos banan sammen med egg. Tilsett dette i bollen sammen med kesam. Bland dette godt sammen til en klissete deig som man heller oppi en brødform med bakepapir. Topp med krydder. Stekes på nederste rille i ovnen i 1 time.

Avkjøles på rist.

Sandras julegløgg!

Når vi skulle lage juleepisoden av Maggis metode på Næring på Jæren -tv serverte Brigt denne gløggen til meg. Helt klart den beste gløggen jeg har smakt noen gang.


Du trenger:

1 liter vann

5 dl solbærsaft

1 ss nellikspiker

2 stk kanelstang

1 stk vaniljestang

5 skiver fersk ingefær

1 ts revet appelsinskall

4 skiver appelsin

Ha i alt i en gryte. Kok opp og la det trekke i minst 30 min. Server gjerne med hakka nøtter og rosiner.

Dette innlegget har èn kommentar

  1. JOSSUND1771

    Thank you!!1

Legg igjen en kommentar