Denne gryta er smakfull og kvessen. Her kan man enkelt tilsette ulike grønnsaker om man ikke har paprika i hus. Smakene setter seg enda mer etter en dag og to.
Du trenger:
1 ss smør/olje til steking
1 stot gul løk
1 chili med frø
2 fedd hvitløk
1 gul paprika
1 rød paprika
2 stk stjerneanis
2 pk hermestiske tomater (a 400 ml)
3 ruter mørk sjokolade/ 6 moccabønner
400 g kjøttdeig (gjerne fra slakteren)
2 pk bønne/linsemix
1 ts Sukrin gold/sukker
ferske krydderurter (eks anis, løpstikke og basilikum)
salt og pepper
Finhakk løk, chili og hvitløk og la det fres i en middels varm gryte med litt smør i. Tilsett paprika i biter. Ha i de hermetiske tomatene og stjerneanis og la det småkoke i minst 10 min. Tilsett sjokolade og krydderurter . Stek kjøttdeigen i en egen panne og tilsett den når kjøttet er gjennomstekt.
Linsene og evt bønner tilsettes til slutt.
Smak til med salt og pepper.
Strejeanis tas bort ved servering.
Serveres med kryddersmør Bjørnars kryddersmør! – Dalheim Gård (dalheimgaard.no) og/eller rundstykker «Hytte glasset» – Dalheim Gård (dalheimgaard.no)