Disse sukkerfrie bollene smaker himmelsk . Kan brukes som rundstykker også.
Du trenger:
800 g siktet hvete
100 g havregryn
3 ts tørrgjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
100 g sukrin gold/sukker
100 g kesam
50 g meierismør i terninger
1 egg
5 dl kald melk
Egg til pensling
Bland alt det tørre i en sterk kjøkkenmaskin. Tilsett egg, kesam og kald melk. Elt deigen i minst 10 min. La deigen slippe bollen. Tilsett meierismør i terninger og elt 5-10 min til. La deigen heve på et lunt sted i minst 2 timer. Om du ønsker en kortere hevetid kan mer gjær tilsettes.
Del deigen i 20 emner og lag boller. La bollene etterheve på brettet i minst 20 min. Pensle bollene med et sammenvispet egg.
Stek dem i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 10 min.
Avkjøles på rist. Passer utmerket til å fryse.