Ja det stemmer: 3 min arbeid + venting.
Dette kan alle få til. Trenger du surdeigstarter får du kjøpt det i nettbutikken min her: Økologisk surdeigsstarter – Dalheim Gård (dalheimgaard.no)
Du trenger:
400 g siktet hvete/spelt
50 g små eller store havregryn
50 g sammalt emmer /sammalt enkorn /sammalt hvete
450 g kaldt vann
50 g solsikkekjerner
30 g chiafrø
1/2-1 ts salt
2 ss moden surdeigstarter (ca 50 g)
Bland alt det tørre i en bolle med en slikkepott. Ha i vann og moden surdeig. Bland til det ikke lenger er noe tørt. Ta på lokk og la bollen stå på benken til natten over eller i ca 12 timer.
Form 7- rundstykker med en skje og legg dem på et bakebrett med bakepapir. Topp med solsikkefrø.
Du kan også steke halvparten av rundstykkene. La deigen da stå videre i kjøleskap. Deigen bør brukes innen 3-4 dager.
Stekes i en forvarmet ovn på 250 grader i ca 13 min. Avkjøles på rist.
Kan fryses.