Hva med en smakfull næringsrik salat til grillmaten? Dette er en mager variant med kesam. Igår da jeg laget denne hadde jeg ikke nok kesam i hus. Byttet derfor ut halvparten av kesamen med creme fraiche. Funka som ei kule det også.
Du trenger:
1 stor søtpotet (ca 400-500 g)
1 beger (300 g ) mager kesam
1 ts sukrin gold/sukker
1 ts sitronsaft
1 ts dijon sennep
salt og pepper(gjerne cayennepepper)
1 vårløk
2 ss hakket gressløk
1/3 stang av stangselleri
1/2 eple
Start med å skrelle og skjære søtpoteten i små terninger(ca 1×1 cm). Legg dem på et stekebrett med bakepapir og bak dem i ovnen i ca 17 min i en forvarmet ovn på 200 grader-varmluft. Snu dem litt rundt etter 10 min ut i steketiden. Stikk en gaffel i dem for å se om de er ferdige. Det skal være litt tyggemotsand i søtpotetene. La dem avkjøles når du lager resten.
Bland kesam, sukrin gold, sitronsaft, sennep og smak til med salt og pepper.
Kutt vårløk, gressløk,stangselleri og eple i små biter. Bland dette sammen med kesamblandingen. Ha i søtpotene til slutt. Denne kan spises lun eller kald. Smakene setter seg ekstra godt om den får stått i kjøleskapet en stund.
Denne skal jeg lage mye av i sommer!