Søtpotet lasagne med parmesansaus

  • Post category:Middag

 

 Tusen takk for at du er innom bloggen. Jeg er overveldet over lesertallene de siste ukene.

Dette er en smakfull lasagne med mye grønnsaker som er lett å lage. Jeg brukte kyllingkjøttdeig idag, men det fungerer fint med både karbonadedeig, kjøttdeig eller kyllingfilet.

Har du mindre barn i hus er den enkel å kna som babymat .Da får barnet i seg masse gode grønnsaker. Vent da med å salte etter du har tatt av en porsjon til barnet.

Et tips kan være å lage stor porsjon hvor man bruker lasagneplater på halvparten og søtpotet i resten.

Og lite slår oppvarmet lasagne! Da har smakene fått satt seg godt.

 

Stor porsjon(ca 8 pers)

Du trenger:

5 sjalottløk eller 2 små gule løk

2 fedd hvitløk

½ chili uten frø

200 g sellerirot

200 g gulerøtter(ca 2 gulerøtter)

2 ss tomatpure

1 ss god balsamicoeddik

800 g hakkede tomater( 2 bokser, gjerne italiensk)

6 ss fersk basilikum

2 ts salt

ca 1 ts cayennepepper

 

1 stor søtpotet (a 500 g)

800 g kyllingkjøttdeig/karbonadedeig

hvitost til topping

olivenolje til steking

 

Hvit saus:

1 stk beger cottage cheese (a 250g)

50 g revet parmesan

2ss creme fraise

 

Salat:

cherrytomater

agurk

fetaost

 

Start med å kutte hvitløk, sjalottløk og chili i store biter. La dette steke i 1-2 ss olivenolje i en gryte til det er blankt. Tilsett da sellerirot og gulerøtter i biter. Etter noen minutter tilsetter du tomatene og tomatpureen. La dette stå å småkoke i minst 20 min-gjerne 1 time. Tilsett balsamicoedikken, salt og cayennepepper..

Mens dette står og putrer gjennomsteker du kyllingkjøttdeigen i en panne med 1 ss olivenolje.

Mos tomatsausen med en stavmikser før du tilsetter den ferdigstekte kjøttblandingen. Ha i hakket basilikum.

Lag så den hvite sausen:

Knus alt med en gaffel eller ha alt i en blender om du ønsker en helt jevn saus.

 

Ta av skallet på søtpotetene og skjær dem opp i ca 3 mm tykke skiver.

Legg lagvis kjøttblandingen, søtpotetskiver og hvit saus.

Start og avslutt med kjøttblandingen.

Topp med hvitost.

Stekes på 200 grader i 45 min.

La lasagnen få hvile 5-10 min før servering.

Serveres med feks havrebrød og salat.

Legg igjen en kommentar