Idag lagde jeg denne superenkle retten. En torskerett med masse næring og smak! Denne retten var med i den første boken Balanse. Toppingen er noe forenklet med bare mandler og spekeskinke. Like godt og enda enklere å lage. Her kan man lage topping av det man har i hus. Ulike slag av nøtter og krydderurter. Noen av ungene er skeptisk til ertepure’. Jeg kokte i tillegg litt poteter og lagde en rask hvit saus med gulrøtter i.
Pure’:
250 gram frosne erter (selskapserter)
1/2 brokkoli med stilken
2 ss meierismør
salt og pepper
1-2 torskestykker pr person
Topping:
spekeskinke
mandler
Fersk koriander
Kok opp erter og brokkoli til de er møre.(ca 5-10 min)
Ha i 2 ss meierismør og la det smelte under lokk. Mos deretter med en stavmikser til pure’en blir passe tykk. Tilsett salt og pepper etter smak.
Klipp spekeskinken i passe biter. Stek skinken og hakkede mandler i en panne til det blir sprøtt.
Bak torsken på 180 grader i ca 15-16 min i en forbarmet ovn(alt etter str). Det skal være litt motstand i fisken når du trykker på den. Strø over rikelig med koriander over retten.