Lag dine egne pølsebrød- rikelig med næring. Det er mye sukker og hvitt mel i kjøpte pølsebrød.
Hvis du i tillegg kjøper ei «skikkelige pølse» hos slakteren, så blir det riktig så godt. Serveres med masse salat og godt tilbehør som hever måltidet!
Du trenger til 16 pølsebrød/hamburgerbrød:
600 g siktet spelt (hvete)
100 g havremel
100 g lettkokte havregryn
100 g sammalt spelt
100 g fint emmer (kan bruke andre siktet mel også)
1 ts salt
3 ts tørrgjær
4 ss fibersirup http://funksjonellmat.no /
6 dl lunket vann
litt melk til pensling
sesamfrø til topping
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Hell over vann og fibersirup før du elter deigen til den er smidig ca 5-10 min. La deigen slippe bollen. La deigen heve i bollen på et lunt sted i ca 1,5- 2 timer.
Lag en pølse av deigen og skjær i passe biter (ca 16 stk)
La dem etterheve i 15 min. Pensle med melk og topp med sesamfrø.
Stek dem på 220 grader i ca 10 min. Ovner kan være veldig forskjellige. Følg godt med:)
MAGGI:)
Hei.
Hvordan er disse til å fryse? Blir di tørre?
Det går fint ann å fryse disse! Jo før jo bedre etter de er avkjølt:)
Går det fint å fryse disse?
Det går fint ann å fryse disse. Jo før jo bedre etter at de er avkjølt:)