En smakfull pai med grov sprø bunn. Denne kan absolutt erstatte den tradisjonelle tacoen en gang i blant.
Paideig:
125 g siktet spelt/hvetemel
50 g sammalt spelt/hvete
50 g havremel(eller knust havregryn)
½ ts salt
1 egg
100 g meierismør
2 ss vann
Fyll:
300 g creme fraiche
2-3 ss hjemmelaget tacokrydder (eller 1 pk ferdigkjøpt tacokrydder)
400 g kyllingfilet i strimler
1 søt paprika
ost og fersk koriander til topping
Ha alt melet og saltet i en food processor . Del smøret i små terninger og ha i sammen med egg. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp. Ha i vannet og kjør knivene rundt til paideigen har samlet seg til en klump. Trykk deigen ut i en paiform så jevnt som mulig. Stikk hull med en gaffel flere plasser i deigen før du dekker formen med plastfolie og setter den i kjøleskap i minst 15 min.
Fyllet: stek kyllingbitene/strimlene sammen med småhakket paprika i en stekepanne på middels sterk varme. Kyllingen trenger ikke være helt gjennomstekt. Ha i creme fraiche og tacokrydder og bland godt sammen. La dette stå på svak varme mens du forsteker paideigen.
Sett paiformen inn i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min. Ta ut paiformen av ovnen. Hell over kyllingfyllet og topp med ost. Stek paien videre på samme varme i ytterligere 20 min.
Serveres med fersk koriander og rømme/kesam til.
Tacokrydder til ca 6-7 ganger:
6 ss chilipulver
5 ts chiliflat
1 ss oregano
4 ss spisskummen
4 ss paprikapulver
3 ss havsalt
1 ss pepper
G O D H E L G!!