Noen ganger når jeg reiser rundt og holder foredrag har jeg med meg brød og pesto.
Denne pestoen er super enkel og lage, og blir alltid god! Smaken av mandler i pesto er veldig godt. Om man ikke tåler nøtter kan solsikkekjerner brukes.
Rød pesto med mandler:
20 mandler (kan bruke pinjekjerner)
1 fedd hvitløk
1 stor ss med revet parmesan(ca 20 g)
1 glass soltørka tomater i olje (a 190 g) Eldorado
salt og pepper
litt rapsolje etter ønske
Bland tomatene, hvitløk, parmesan og mandler i en food processor. Tilsett litt olje om man ønsker en bløtere konsistens. Smak til med salt og pepper.
Grønn pesto:
Ca 40 blader med basilikum (eller blanding av koriander og basilikum)
1 stor ss med revet parmesan
10 mandler(kan bruke pinjekjerner)
rapsolje (ca ½- 1dl)
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Bland basilikum, mandler og parmesan i en foodprocessor til alt er godt blandet. Bland i olje til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Takk til alle som er innom bloggen!