Det merkes at det går mot skolestart og hverdag igjen. Dette er et supert matpakketips rett fra frysen. Jeg laget dobbel deig idag og fikk 24 horn.
Du trenger til ca 12 stk :
350 g siktet spelt/hvetemel
150 g sammalt fint hvetemel
2 ts tørrgjær
½ ts salt
2 dl kald melk
1 dl kokt vann
1 ss fibersirup/honning
tørket oregano
ketsjup
12 stk skinkepålegg
12 stk osteskiver
1 egg til pensling
Ha mel, tørrgjær og salt i en bolle i en kjøkkenmaskin. Rør litt rundt med en slikkepott. Bland melk og vann og tilsett vesken i bollen. Ha i firbersirup og bland deigen godt sammen på rolig styrke. Kjør så maskinen på middels sterk styrke i 5- 10 min til deigen er smidig og slipper bollen. Ha plast over bollen og la deigen få heve på et lunt sted i minst 1 time.
Del deigen i to. Skjelve ut den ene delen i en runding med en diamater på 14-15 cm.
Skjær ut seks ”pizzastykker”. Ha på ketsjup og smør ut. Strø over litt oregano. Legg på skinke og ost. Rull inn fra langsiden av hvert horn og legg de på et bakebrett med bakepapir. Skjær striper på toppen med en skarp kniv.
Gjør så på samme måte med den andre delen av deigen.
Sett på ovnen på 220 grader.
La hornene etterheve i 20 min.
Pensle alle horna med et sammenvispet egg og topp med litt havsalt.
Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 10-11 min.
Avkjøles på rist.
Tips: lag gjerne dobbel deig. De kan veldig godt fryses. Tar man et frosset horn i matboksen tiner det til skolelunsjen. Eller om man skal på tur.